Reactie vanuit Spanje op de Sintflatie

Onlangs waren we even op visite bij Sinterklaas en onder het genot van een lekker kopje koffie met speculaas vroegen we hem hoe de Spaanse vlag er momenteel voor staat. Volgens de goedheiligman zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Nu de agenda weer is geopend en de thermometer voor de tijd van het jaar nog steeds aan de hoge kant is, is ook in zijn organisatie de temperatuur alweer flink aan het stijgen. Niet zo best voor de chocoladeletters waarbij, zoals onlangs in het nieuws bekend gemaakt, dit jaar een behoorlijke prijsstijging te verwachten valt. Ook het strooigoed zal naar alle waarschijnlijkheid hiermee te maken krijgen.

‘We doen er alles aan om de kwaliteit te behouden en de prijs te drukken zodat dit niet ten koste gaat van de pret. Ja, die sintflatie hakt er behoorlijk in. Er valt al veel winst te behalen door een flink aantal snoepgrage Pieten op rantsoen te zetten. Nee, we noemen geen namen, maar ik wil wel prijs geven dat in ieder geval één Piet “die veel regelt” op een flink dieet is gezet’, aldus de Sint.

Of dat dit allemaal gaat werken zullen we pas weten als het voltallige Pietenkorps bij aankomst in Nederland op de weegschaal is geweest.

Gelukkig hebben we vanuit Spanje voor dit jaar de garantie gekregen dat de prijsstijgingen geen gevolgen zullen hebben voor de tarieven. Hopelijk dat we ook in de toekomst dit prijsniveau kunnen vasthouden. We willen graag dat een bezoekje van Sint en Pieten voor iedereen bereikbaar blijft.