‘Heerlijk avondje’, nummer 4 gelegenheid voor inbrekers!

Niet alleen kinderen verheugen zich op Pakjesavond, ook inbrekers maken zich op voor een heerlijk avondje. De politie waarschuwt voor kwaadwillenden die op zoek gaan naar lege huizen.

Sinterklaasavond is één van de momenten waarop het meest wordt ingebroken. Na Kerst, Oudejaarsavond en Carnaval volgt Pakjesavond op de vierde plaats.

Tips

Vier je Sinterklaas bij vrienden of familie? Check dan goed of alle ramen en deuren van je huis op slot zijn. Verder is het aan te raden om licht te laten branden in de woning en om buren die wel thuis blijven te vragen om een oogje in het zeil te houden. Ook belangrijk om goed op te letten met het buiten de deur plaatsen van cadeautjes. Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat er pakjes ontvreemd zijn. Helaas is dat bij een gezin waar wij op bezoek geweest waren ook eens gebeurd. Cadeautjes welke “Piet” in afwachting op Sint even in de achterbak van een auto had klaargelegd waren plotseling verdwenen. De “grapjassen” hadden wel wat strooigoed in de auto achtergelaten? Waarschijnlijk om de verdenking op Piet te schuiven….

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.