Nou dag hoor!

Het zit er weer op! Ook dit jaar weer hebben wij bergen met werk verzet om heel veel kinderen te kunnen verblijden met een bezoekje en cadeautjes. En geloof me, het is een hele klus om alles in juiste banen te leiden. Hiervoor gaat mijn bijzondere dank uit naar Regelpiet en zijn assistenten. Dit jaar hebben zij met de organisatie zichzelf werkelijk overtroffen vanuit een prachtige geheime toplocatie in Amersfoort.

En dan alle Zwarte Pieten die met bijzonder veel onstuitbaar enthousiasme keer op keer een enorme prestatie hebben geleverd. Ik neem daar met veel respect mijn mijter voor af. Hoewel ik intussen, met een voldaan gevoel en heel veel mooie herinneringen in mijn bagage, alweer aan de terugreis naar Spanje ben begonnen, is er nog een kleine delegatie achter gebleven om alles op te ruimen. Ook dat hoort erbij en is altijd meer werk dan dat je zou vermoeden. Een pittige klus die, na vele voorafgaande dagen van stevige inspanning, best wel even genoemd mag worden.

Iedereen, nogmaals hartelijk dank voor jullie fantastische bijdrage en tot volgend jaar.

Altijd weer fijn om Sinterklaas in Amersfoort te zijn.

Wij zijn er weer helemaal klaar voor.

Met het weekend van zaterdag 1-, zondag 2- en woensdag 5 december in het verschiet, is het team van Sinterklaas Amersfoort er weer helemaal klaar voor om niet alleen een aantal scholen, maar ook vele gezinnen in Amersfoort te verrassen met een bezoekje. Intussen hebben wij, op een nog steeds geheime plek, in Amersfoort onze intrek genomen om van daaruit onze routes door de Keistad te gaan volgen. Mocht u ons tegenkomen dan is zwaaien en toeteren ter begroeting uiteraard toegestaan, maar besef wel dat wij onderweg zijn naar een volgende afspraak en niet uitgebreid kunnen stilstaan.

Hallo… ik ben weer in het land.

Eindelijk is het dan zover, Sinterklaas is weer in het land, en menig kinderhartje klopte vandaag bij het weerzien van de goedheiligman vol verwachting weer even sneller. De komende tijd zal Nederland (en in het bijzonder Amersfoort) geregeld weer in rep en roer zijn als Sint & Pieten hun opwachting zullen maken op scholen, bedrijfsfeestjes, buurtcentra, verenigingen, winkelcentra, en natuurlijk op heel veel adressen in huiselijke kring. Wij zijn er helemaal klaar voor en hebben op een geheime plek in Amersfoort onze intrek genomen om vandaar uit vele kinderen, ouders en ouderen te gaan bezoeken. U ziet ons vast wel een keer voorbij razen. Tot binnenkort!

Agenda van Sint volgeboekt!

Terwijl we overspoelt worden met verzoeken om Pietenplaatjes en de Pieten druk in de weer zijn met het inpakken van de schoencadeautjes, is de agenda van Sinterklaas Amersfoort ook volgelopen. Helaas kunnen we dus geen nieuwe aanvragen meer in behandeling nemen. Ook dit jaar verbreken we ons record aantal boekingen en is de agenda steeds sneller vol. Dank aan iedereen hiervoor. We zijn heel erg blij met alle positieve reacties die we elk jaar mogen ontvangen.

Intocht Elburg en Nunspeet

Beste Sinterklaasvrienden,
Dit jaar komen Sint en zijn Pieten aan op 17 november om 12:00 uur in de Zaanse Schans. De NTR doet weer live verslag en uiteraard zijn we erg benieuwd wat er dit jaar weer allemaal mis zal gaan. Het ging eigenlijk al mis, doordat er eerst geen gemeente was die Sint op TV wilde ontvangen, en vervolgens waren er heel veel Pieten teleurgesteld dat ze niet door de schoorsteen mochten, dat ze maar in Spanje wilde blijven.
Gelukkig is dat allemaal goed gekomen en ziet het er naar uit dat de Stoomboot na de aankomst op TV, zal doorvaren naar de mooiste (avond)intocht van Nederland. Zoals u weet zijn wij daar altijd van de partij en is deze intocht uitgegroeid tot de mooiste, meest nostalgische intocht van Nederland. Een prachtige oude vestingstand als decor, leuke horeca, een hele grote mooie verlichte stoomboot, een afgeladen haven en Vischpoort, enfin je moet het een keer hebben meegemaakt. Mocht u hier naartoe willen, dan adviseren we u om vroeg te gaan. Zorg dat u er zo rond 16:00 bent, want anders komt u het stadje niet meer in. U kunt er ter plekke vaak een patatje scoren, heerlijk uit eten, wentelteefjes scoren en nog veel meer. De politie sluit of een gegeven moment de poorten en het zou zonde zijn, als u onverrichterzake weer naar huis kunt. Er zijn elk jaar zo’n 15.000 bezoekers en dat is echt het maximum.
Wilt u al eerder? U kunt vooraf ook naar Nunspeet, daar is Sint al tussen 14:00 en 15:30, maar dat is overdag, geen stoomboot. Wel een leuke warming-up en dan door naar Elburg, dat ligt er vlakbij.
De agenda van Sint zit inmiddels bomvol. We hebben nog slechts 6 plekjes over en het gaat erg snel altijd na het ingaan van de wintertijd. Dus als u nog iets wilt……. Boek snel via onze website.
http://sinterklaasintochtelburg.nl
https://www.facebook.com/sinterklaasintochtelburg/videos/341631826587475/

 

Landelijke intocht 2018 in Zaanstad, daarna in Elburg

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de Noord-Hollandse gemeente Zaanstad. De Goedheiligman vaart op zaterdag 17 november 2018 Zaanstad binnen. Ook in Amersfoort komt Sint met de boot. Amersfoort is de Sinterklaasstad van Nederland, zijn ze van mening, maar Sint vind de intocht in Elburg toch altijd nog de mooiste intocht van Nederland. Daarom vaart Sint  de 17e november gelijk door om rond 18:00 uur aan te komen in Elburg. Met de enorme verlichte stoomboot, en dan in zo’n klein pittoresk stadje aankomen, is elk jaar weer een prachtig nostalgisch gezicht. De sfeer van een avondintocht, is niet te overtreffen. Een aanrader dus om daar naar toe te gaan. Vanuit Amersfoort is het nog geen uurtje rijden. Advies is wel om er ruim van te voren te zijn, anders bestaat de kans dat u het stadje niet meer in komt!

De landelijk intocht van NTR zal plaatsvinden rondom de beroemde Zaanse Schans. De omroep doet traditiegetrouw rechtstreeks verslag van de intocht om 12:00 uur. De presentatie wordt weer verzorgd door Dieuwertje Blok.

“De Zaanse Schans met zijn historische molens, ambachtelijke werkplaatsen en typisch Zaanse houten huizen laat jaarlijks miljoenen bezoekers kennismaken met de Zaanse geschiedenis.
We zijn ongelooflijk blij dat Sinterklaas ditmaal ons oer-Hollandse decor aan de Zaan heeft uitgekozen voor de landelijke intocht”, aldus burgemeester Jan Hamming van Zaanstad.