Sinterklaas is jarig!

Binnenkort is Sinterklaas, zoals ieder jaar, weer jarig. Gerekend vanaf zijn geboortejaar (270 n. Chr.) wordt hij op 5 december 2021 maar liefs 1751 jaar oud en blijft verjaren zolang kinderen in hem blijven geloven.

Maar dit jaar valt er nog iets te vieren en dat is dat wij ons 15-jarige jubileum vieren actief te zijn als Sinterklaas organisatie in Amersfoort en omstreken. Opgericht in 2005 en het is nu 2021? Dat zijn 16 jaren hoor ik jullie denken! Dat klopt, maar als we 2020, het jaar dat we niets mochten doen vanwege de coronamaatregelen, even verdringen komen we op 15 jaar actieve dienst. Met een voldaan gevoel blikken we terug op een geweldige tijd, waarin we ontzettend veel plezier hebben gehad met elkaar. Te mogen helpen het sprookje in stand te houden en kindergezichtjes te doen stralen van opwinding en plezier is, wat ons betreft, alleszins de moeite waard geweest. Op naar het 25 jarige jubileum!

Het is nog nooit zo druk geweest

Je merkt dat mensen het gedoe rondom corona spuugzat zijn, zeker nadat de maatregelen weer zijn aangescherpt. En dat hebben we gemerkt ook! Nadat wij de agenda voor reserveringen hadden opengesteld, werden we binnen de kortste keren bedolven onder de aanvragen en telefoontjes. Men wil lekker ouderwets gezellig het sinterklaasfeest kunnen vieren! Dat we intussen hebben besloten om te schakelen naar roetveeg Pieten stuitte op geen enkel bezwaar. ” Al kom je in je nakie, als je maar komt “, was een veelgehoorde opmerking. Nou gaat dat ons een beetje te ver en daarbij zijn we veel te trots op onze prachtige pietenpakken om deze niet te gebruiken. Bovendien… de zoveelste discussie uitlokken omtrent ons Pietenkorps ligt niet in de lijn van onze bedoelingen. Nee, wij gaan er gewoon, zoals u van ons gewend bent, een mooi feestje van maken.

Het was weer geweldig!

Ook 2019 was het weer een geweldige beleving om Nederland aan te doen en bedrijven, scholen en natuurlijk ook de kinderen thuis te vereren met een bezoekje. Wat hebben we weer een pret gehad! Intussen alweer aangekomen in Spanje wil ik iedereen die heeft meegewerkt om ook dit jaar er weer een geslaagd Sinterklaasfeest van te maken hartelijk bedanken voor hun enorme inzet. Iedereen heeft zich van zijn of haar beste kant laten zien. Niet altijd even gemakkelijk om heel vroeg uit de veren te moeten, of om tot in de late uurtjes door te gaan, maar het is weer gelukt. Wat een geweldig teamwork! De laatste loodjes zijn aan de opruimploeg die nog haar handen vol heeft met het schoonmaken, eventueel herstellen en afvoeren van alle gebruikte middelen en materialen. Een hele inspanning kan ik jullie verzekeren, waarvoor onze hartelijke dank. Nogmaals een heel erg hartelijk bedankje aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om er ook dit jaar weer een enorm succes van te maken.

Oeps… dat was niet de bedoeling!

Tijdens één van onze huisbezoeken geschiedde het dat een overijverig Pietje in alle enthousiasme tijdens het strooien van pepernoten ongelukkigerwijs het oog raakte van een aldaar aanwezige jongedame. Een kortstondige huilbui ten gevolge werd dit incident gelukkig achteraf nog sportief door het slachtoffer opgevat. Toch bleef ons lieftallige Pietje, vervuld van schuldgevoel, bezwaard achter en stuurde ter verontschuldiging per App een welgemeend spijtgedichtje naar de jongedame in kwestie.

‘Heerlijk avondje’, nummer 4 gelegenheid voor inbrekers!

Niet alleen kinderen verheugen zich op Pakjesavond, ook inbrekers maken zich op voor een heerlijk avondje. De politie waarschuwt voor kwaadwillenden die op zoek gaan naar lege huizen.

Sinterklaasavond is één van de momenten waarop het meest wordt ingebroken. Na Kerst, Oudejaarsavond en Carnaval volgt Pakjesavond op de vierde plaats.

Tips

Vier je Sinterklaas bij vrienden of familie? Check dan goed of alle ramen en deuren van je huis op slot zijn. Verder is het aan te raden om licht te laten branden in de woning en om buren die wel thuis blijven te vragen om een oogje in het zeil te houden. Ook belangrijk om goed op te letten met het buiten de deur plaatsen van cadeautjes. Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat er pakjes ontvreemd zijn. Helaas is dat bij 1 gezin waar wij op bezoek geweest waren, ook een keer gebeurd. Cadeautjes welke “Piet” heel even in de achterbak van een auto had klaargelegd, in afwachting van de Sint, waren er door anderen al uitgehaald. De “grapjassen” hadden wel wat strooigoed in de auto achtergelaten? Waarschijnlijk om de verdenking op Piet te schuiven….