‘Heerlijk avondje’, nummer 4 gelegenheid voor inbrekers!

Niet alleen kinderen verheugen zich op Pakjesavond, ook inbrekers maken zich op voor een heerlijk avondje. De politie waarschuwt voor kwaadwillenden die op zoek gaan naar lege huizen.

Sinterklaasavond is één van de momenten waarop het meest wordt ingebroken. Na Kerst, Oudejaarsavond en Carnaval volgt Pakjesavond op de vierde plaats.

Tips

Vier je Sinterklaas bij vrienden of familie? Check dan goed of alle ramen en deuren van je huis op slot zijn. Verder is het aan te raden om licht te laten branden in de woning en om buren die wel thuis blijven te vragen om een oogje in het zeil te houden. Ook belangrijk om goed op te letten met het buiten de deur plaatsen van cadeautjes. Regelmatig verschijnen er berichten in de media dat er pakjes ontvreemd zijn. Helaas is dat bij een gezin waar wij op bezoek geweest waren ook eens gebeurd. Cadeautjes welke “Piet” in afwachting op Sint even in de achterbak van een auto had klaargelegd waren plotseling verdwenen. De “grapjassen” hadden wel wat strooigoed in de auto achtergelaten? Waarschijnlijk om de verdenking op Piet te schuiven….

Op volle sterkte

We zijn er weer! Ondanks enige tegenslag, zoals jullie in het Sinterklaas Journaal hebben kunnen zien, zijn we toch weer veilig en op tijd in Nederland aangekomen. Vanuit Hellevoetsluis zijn we doorgevaren naar Elburg, waar een enorme menigte op ons stond te wachten. Uiteraard komen we ook naar Amersfoort om daar bezoekjes af te leggen bij bedrijven en kinderen thuis. Zoals gezegd; We zijn er weer! Of beter gezegd; We zijn er weer helemaal klaar voor!

Tot binnenkort!

Sinterklaas en het grote pietenfeest

Ook dit jaar draait er weer een nieuwe film van De Club van Sinterklaas in de bioscoop!

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Geen avondprogramma voor Sinterklaas in Elburg

In tegenstelling tot voorgaande jaren komt Sinterklaas dit jaar niet ’s avonds in sprookjesachtige sfeer aan in Elburg, maar wordt wordt de goedheiligman ditmaal in de middag verwelkomd in de middeleeuwse Vestingstad. De reden hiervoor is dat de organisatie de extra kosten die verbonden zijn aan de uitvoering van een avondprogramma niet langer kan opbrengen.

Op zaterdag 12 november zal om 14.15 uur het sinterklaasfeest aan de Havenkade onder leiding van de Kidz-DJ worden afgetrapt. Rond 15.00 uur meert de stoomboot aan in de haven van het prachtige Elburg, met uiteraard aan boord Sinterklaas en ruim 200 Pieten. Vervolgens maakt Sinterklaas een rondtoer door de middeleeuwse straatjes van Elburg Vesting vergezeld van een pietenband, de muziekvereniging ‘Concordia’ en de Hellebaardiers van weleer. Van de nostalgische Vischpoort dalen abseilpieten af. Op de Vischmarkt zal Sint vanaf een podium samen met het publiek getrakteerd worden met optredens en ander vermaak.

Sinterklaasfilm… Gespuis in de speelgoedkluis

In de Sinterklaasfilm ‘Gespuis in de speelgoedkluis’ krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring, die toegang geeft tot de speelgoedkluis, te bewaren voor Sinterklaas (Robert ten Brink). Een grote ramp dreigt als de broers Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) hier lucht van krijgen. Gelukkig schieten alle favoriete pietenkarakters: Party Piet Pablo (Okke Verberk), Marco Marsepein (Giovanni Caminita), Bennie Taaitaai (Joshua Albano), Kim Cadeau (Sara Robben), Paco Post (Wes Mutsaars), Willem Wortel (Stef de Reuver) en het nieuwste pietje, Chico Choco (Noah Huijgen), te hulp. Zal het ze lukken om de cadeautjes uit handen van de broers te houden?

Gespuis in de speelgoedkluis is vanaf woensdag 5 oktober 2022 in de bioscoop te zien.

Op de koffie

Achter de schermen waren we even op de koffie bij Sinterklaas in zijn prachtige verblijf in Madrid. Op de vraag of alles met de voorbereidingen naar wens verloopt antwoordde Sint; “Jazeker, alles verloop tot dusver soepeltjes en we verheugen ons op de aankomst in Hellevoetsluis op zaterdag 12 november. Vorig jaar kwamen we daar ook aan met de pakjesboot, maar vanwege de beperkingen was dat helaas zonder publiek. Deze keer ziet het er naar uit dat de intocht weer als vanouds zal zijn met hopelijk aan de kade heel veel lieve kinderen, ouders en spektakel. Wij kijken er enorm naar uit!”

Uiteraard gaan Sint en Pieten daarna ook weer het land in om op bezoek te gaan bij scholen, bedrijven, verenigingen en bij kinderen thuis. De agenda in Amersfoort is intussen alweer behoorlijk vol aan het lopen, dus is het advies om niet te lang te wachten met reserveren!

Sinterklaasfilm… Race tegen de Klok

Ook dit jaar zal er weer een Sinterklaasfilm in de bioscoop draaien… en wel vanaf woensdag 12 oktober. De Club van Sinterklaas heeft al meerdere films op haar naam geschreven en ook dit jaar belooft het weer een spannende bedoeling te worden wanneer het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?