Reactie Sinterklaas op de miljoenennota

Nu het demissionaire kabinet de plannen voor het komend jaar heeft gepresenteerd is Nederland weer eens in rep en roer. Sint denkt er het zijne van.

‘Kijk, grotendeels ben ik het niet oneens met hetgeen de derde dinsdag in september uit het koffertje van de overheid is komen rollen. Maar… het is altijd weer afwachten wat er in coalitie-Nederland van de plannen terecht zal komen. Wat mij betreft staan zaken als het milieu en armoedebestrijding in de lijst met stip bovenaan. Iedereen moet een steentje bijdragen en natuurlijk blijven wij daarbij niet achter. Onze inzet dient het belang van de nieuwe generatie die recht heeft op een eerlijke en kansrijke toekomst. Om te voorkomen dat e.e.a. uitlekt, iets dat in Nederland kennelijk de gewoonte schijnt te zijn, presenteren wij nu alvast de maatregelen die wij dit jaar zullen doorvoeren. Waarom wachten tot mijn verjaardag op de vijfde, oftewel de eerste dinsdag van de maand december? Je kan maar beter duidelijk zijn, toch?

De 7 maatregelen van Sinterklaas voor 2023.

  1. Wij scharen ons achter de oproep om plastic cadeauverpakkingen te weren en hebben milieuvriendelijk en herbruikbaar verpakkingsmateriaal aangeschaft.
  2. De Pieten gaan energie besparen door tijdens nachtelijke uitstapjes geen zaklampen meer te gebruiken. Aan hun opleiding zal de module ‘Tasten in het duister’ worden toegevoegd. 
  3. Op het eigen gebruik van strooigoed zal drastisch worden bezuinigd zodat er meer te verdelen valt onder de kinderbevolking. 
  4. Het bij iedere maaltijd van de Pieten serveren van vlees zal tot de helft worden teruggedrongen. Zo worden favorieten als frikandellen, kippenkluif en spareribs vervangen voor plantaardige producten. Denk hierbij b.v. aan stevige bruine bonen-, uien- en erwtensoep. Hiermee willen wij de inperking van de bio industrie bevorderen, met als bijkomend voordeel dat de windjes energie zal toenemen en bovendien op termijn de hoge kosten van de gezondheidszorg naar beneden kunnen worden bijgesteld.
  5. De explosieve groei van zonnepanelen op daken als energie beperkende maatregel juichen wij van harte toe. Helaas is het er voor ons in de meeste gevallen niet eenvoudiger op geworden om onze weg over de daken te vinden en ging er geregeld iets mis. Ter voorkoming van schadeclaims zien wij ons daarom genoodzaakt om vaker gebruik te gaan maken van de voordeur. In een dergelijk geval zal worden verzocht om de sleutel van het huis onder de mat, een steen of bloempotje bij de voordeur te plaatsen. Om te waken over de nachtelijke rust en veiligheid van de bewoners zullen we na vertrek uit een woning uiteraard de voordeur op slot doen en de sleutel in de brievenbus deponeren. 
  6. Het zetten van schoenen van kinderen is vanzelfsprekend toegestaan, maar met het oog op kostenbesparende maatregelen slaan we dit jaar de volwassenen slaan over! Wij zijn van rechtswege gehouden om openbaar protest tegen de invoer van deze maatregel toe te staan. Wel behouden wij ons het recht voor om, als grootste belanghebbende partij en in het belang van de kinderen, hiervoor een gepaste plek toe te wijzen, t.w.; Het plein tegenover het vaste verblijf van Sinterklaas en zijn gevolg in Madrid te Spanje. Wij vertrouwen er op dat mogelijke betogers (lees protestanten) hun gezonde verstand zullen gebruiken en hieraan gehoor zullen geven.
  7. Dit jaar zullen wij meer dan in voorgaande jaren het geval is geweest onaangekondigd op bezoek gaan bij gezinnen waarbij het vieren van het Sinterklaasfeest geen vanzelfsprekende zaak is. 

De strijd om pakjesavond

In De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond wil Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Zo wil hij dat ieder kind in Nederland dit jaar een extra cadeautje krijgt.

Tegelijkertijd willen de Pieten Sinterklaas verrassen met een groot feest met als hoogtepunt een speciaal optreden van één van Nederlands bekendste artiesten. Robbie Reuzel die ook op vijf december jarig is, hoort van de grote plannen van de Sint en wordt woedend. Het is tenslotte niet de eerste keer dat zijn verjaardag wordt verknald door pakjesavond. Hij verzint een list om Sinterklaas uit te schakelen en maakt hiervoor onder andere misbruik van diens geestige buurvrouw. Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad en kunnen ze het Sinterklaasfeest redden?

Vanaf 4 oktober 2023 in de bioscoop

De gestrande stoomboot

Ook in 2023 draait er weer een nieuwe Sinterklaasfilm van De Club van Sinterklaas in de bioscoop!
Met al je favoriete Pieten zoals Testpiet, Coole Piet, Danspiet, KADO en Pietje Fernando maar deze keer ook twee hele leuke nieuwe gezichten: Quinn en Aaron!

Het verhaal
Sinterklaas en zijn Pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot is vanaf 4 oktober in de bioscoop te zien in heel Nederland en België! Natuurlijk weer vol met nieuwe, vrolijke liedjes en dansjes.

Kleurwedstrijd, doe mee en win!

Voor kinderen tot en met 9 jaar valt er een leuke prijs te winnen door deel te nemen aan onze kleurwedstrijd. Download de kleurplaat, laat uw kind(eren) lekker los gaan met kleurpotloden, stiften of verf en stuur het kunstwerkje naar ons op.

Per leeftijd is er een mooie prijs beschikbaar. Je maakt dus grote kans om als winnaar uit de bus te komen. Doe je best!

Vul nog wel even onderaan de kleurplaat de naam en leeftijd van de kleine kunstenaar in en het mailadres waaronder u bereikbaar bent.

U kunt van het kunstwerkje een scan maken, maar ook is het handig om b.v. met een mobiele telefoon een goede foto te maken en als bijlage naar ons te mailen. Gebruik hiervoor het mailadres:

regelpiet@sinterklaasamersfoort.nl
Appen kan ook naar 06-26 108 438

Uiteraard mag u het origineel ook naar ons opsturen per post. Gebruik hiervoor het volgende adres:

Sinterklaas Amersfoort
Anna Boelensgaarde 10
3824BR Amersfoort

Inzenden vóór 1 december – bekendmaking winnaars 4 december

Ingezonden tekeningen worden ons eigendom en u geeft ons daarmee toestemming deze te posten op onze website of te publiceren in onze nieuwsbrief.

Klik op de afbeelding hiernaast om de tekening te downloaden.

Nieuwsbrief 2023

Ja hoor, daar is ie dan… de nieuwsbrief van september 2023 is beschikbaar. Benieuwd naar wat er dit keer allemaal in staat?

Open maar snel om te zien wat er allemaal in staat.

Reactie vanuit Spanje op de Sintflatie

Onlangs waren we even op visite bij Sinterklaas en onder het genot van een lekker kopje koffie met speculaas vroegen we hem hoe de Spaanse vlag er momenteel voor staat. Volgens de goedheiligman zijn de voorbereidingen alweer in volle gang. Nu de agenda weer is geopend en de thermometer voor de tijd van het jaar nog steeds aan de hoge kant is, is ook in zijn organisatie de temperatuur alweer flink aan het stijgen. Niet zo best voor de chocoladeletters waarbij, zoals onlangs in het nieuws bekend gemaakt, dit jaar een behoorlijke prijsstijging te verwachten valt. Ook het strooigoed zal naar alle waarschijnlijkheid hiermee te maken krijgen.

‘We doen er alles aan om de kwaliteit te behouden en de prijs te drukken zodat dit niet ten koste gaat van de pret. Ja, die sintflatie hakt er behoorlijk in. Er valt al veel winst te behalen door een flink aantal snoepgrage Pieten op rantsoen te zetten. Nee, we noemen geen namen, maar ik wil wel prijs geven dat in ieder geval één Piet “die veel regelt” op een flink dieet is gezet’, aldus de Sint.

Of dat dit allemaal gaat werken zullen we pas weten als het voltallige Pietenkorps bij aankomst in Nederland op de weegschaal is geweest.

Gelukkig hebben we vanuit Spanje voor dit jaar de garantie gekregen dat de prijsstijgingen geen gevolgen zullen hebben voor de tarieven. Hopelijk dat we ook in de toekomst dit prijsniveau kunnen vasthouden. We willen graag dat een bezoekje van Sint en Pieten voor iedereen bereikbaar blijft.

Prettige feestdagen

Voor de Sint en zijn gevolg zit het er weer op dit jaar. Hoewel nog maar net vertrokken uit Nederland kon hij het niet nalaten om even terug te keren om zijn collega sterkte te wensen. Zo te zien had de Kerstman een fijne droom!

Sint schenkt 25 kachels

Sinterklaas Amersfoort zoekt meestal een kinderdoel dicht bij huis. Maar de oorlog in Oekraïne is zo hartverscheurend, dat Sint en zijn Pieten besloten om in 2022 het doel van Stichting LifeCenter te steunen met als ambassadeur Sander de Kramer. Sander staat al jaren bekend als de sociale journalist en heeft zelf de handjes behoorlijk uit de mouwen gestoken om dit project mede te begeleiden. Totaal zijn er maar liefst 10.000 kachels naar Oekraïne gebracht.

Mede door uw steun waren we in staat om, behalve onze eigen kosten te dekken, ook nog dit goede doel te steunen. Dank daarvoor!