Sinterklaas en het grote pietenfeest

Ook dit jaar draait er weer een nieuwe film van De Club van Sinterklaas in de bioscoop!

In deze nieuwe, muzikale film is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal Pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?

Sinterklaasfilm… Gespuis in de speelgoedkluis

In de Sinterklaasfilm ‘Gespuis in de speelgoedkluis’ krijgt Hugo Hogepief (Chris Tates) de belangrijke taak om op de sleutelring, die toegang geeft tot de speelgoedkluis, te bewaren voor Sinterklaas (Robert ten Brink). Een grote ramp dreigt als de broers Mats (Jan Versteegh) en Peer (Richard Groenendijk) hier lucht van krijgen. Gelukkig schieten alle favoriete pietenkarakters: Party Piet Pablo (Okke Verberk), Marco Marsepein (Giovanni Caminita), Bennie Taaitaai (Joshua Albano), Kim Cadeau (Sara Robben), Paco Post (Wes Mutsaars), Willem Wortel (Stef de Reuver) en het nieuwste pietje, Chico Choco (Noah Huijgen), te hulp. Zal het ze lukken om de cadeautjes uit handen van de broers te houden?

Gespuis in de speelgoedkluis is vanaf woensdag 5 oktober 2022 in de bioscoop te zien.

Op de koffie

Achter de schermen waren we even op de koffie bij Sinterklaas in zijn prachtige verblijf in Madrid. Op de vraag of alles met de voorbereidingen naar wens verloopt antwoordde Sint; “Jazeker, alles verloop tot dusver soepeltjes en we verheugen ons op de aankomst in Hellevoetsluis op zaterdag 12 november. Vorig jaar kwamen we daar ook aan met de pakjesboot, maar vanwege de beperkingen was dat helaas zonder publiek. Deze keer ziet het er naar uit dat de intocht weer als vanouds zal zijn met hopelijk aan de kade heel veel lieve kinderen, ouders en spektakel. Wij kijken er enorm naar uit!”

Uiteraard gaan Sint en Pieten daarna ook weer het land in om op bezoek te gaan bij scholen, bedrijven, verenigingen en bij kinderen thuis. De agenda in Amersfoort is intussen alweer behoorlijk vol aan het lopen, dus is het advies om niet te lang te wachten met reserveren!

Sinterklaasfilm… Race tegen de Klok

Ook dit jaar zal er weer een Sinterklaasfilm in de bioscoop draaien… en wel vanaf woensdag 12 oktober. De Club van Sinterklaas heeft al meerdere films op haar naam geschreven en ook dit jaar belooft het weer een spannende bedoeling te worden wanneer het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de Sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?